Visst är det härligt med vår!

Dagarna blir längre, fåglarna kvittrar och barmarken ger en stor lust att komma ut i naturen och andas vårfrisk luft! Tyvärr finns det för mig inte alltid så mycket tid mellan jobb och allt annat som måste göras. En stor del av tiden varje dag går faktiskt åt till pendlingen till och från jobbet.

Cykelpendling är nog mycket underskattat av många. Jag tog en av de där härliga promenaderna i vårvädret och jag hittade många nya vägar genom staden. Där jag bor är det faktiskt krångligare att ta sig fram med bil än till fots. Samma vägar går att ta med en cykel och då får man liksom mer räckvidd. Jag har räknat lite på det och det skulle faktiskt gå snabbare att ta sig till jobbet med cykel. Framför allt med elcykel.

Jag tittade på elcyklar på Crescents hemsida. Elcyklar är billigare än jag trodde och med hjälp av motorn skulle pendlingen bli rena nöjet. Den gör ju att du inte behöver bli svettig av uppförsbackar! Det blir ett mer miljövänligt alternativ och elcyklar finns både som herrcyklar och damcyklar. Motorn kommer upp i 24 km/h och en laddning räcker 145 km! Det kommer jag till och från jobbet med flera gånger om! Med motorn som puttar på skulle jag också kunna handla på vägen hem. Med lite extra skjuts från elcykeln blir den extra vikten av matkassen inte längre något problem

Nu ser jag ännu mer fram emot sommaren och jag drömmer om att till cykel få uppleva den där härliga naturen på väg till och från jobbet. Det känns fint i själen också att en cykel från Crescent är ett mycket mer miljövänligt alternativ än att puttra runt i bilen. Vem vet, jag kanske gör mig av med bilen helt och hållet!